20 Korrik 2019

Tema

Fjalë të folura dhe të kënduara

Lokacioni

Dobërdol, Kosovë

Qëllimi

Tejkalimi i dualiteteve

20 Korrik 2019

Tema

Fjalë të folura dhe të kënduara

Lokacioni

Dobërdol, Kosovë

Qëllimi

Tejkalimi i dualiteteve

Bujar Berisha, pjesë e “Die Diebe”, një koleksionues i arteve të Luzernit, lidh atdheun e tij të ri Zvicrën me atdheun e tij të vjetër të Kosovën përmes këtij projekti. Ai fton njerëz të ndryshëm nga të dy vendet në fermën e tij familjare dhe në vendlindje e tij, në mënyrë që me gëzim dhe bashkërisht të arrijnë shpërbërjen e të gjitha dualiteteve.

Kreativiteti ka mundësinë të sjellë çdo dallim në një kuptim. Qëllimi i edicionit të parë të Speak-Sprich-Shqip-Festival është – përveç funksionit të tij si një prototip i një festivali që do të vazhdojë për shumë vite – të shqyrtojë diversitetin e gjuhës në kohë, të shikojë në blloqet e mundshme të pengesave për t’i thyer ato.

Download Abstract (English)

Programi

Hartë

Partnerët